BestBijzonder! verbindt, werkt samen en laat graag zien waarom Best zo bijzonder is. Veel van de bijzondere kenmerken van Best laten we zien door de website en de toeristische brochure maar we willen dat iedereen Best zelf beleeft! Dit gaan we doen door een samenwerking van BestBijzonder! en de horeca van Best. Vanaf januari 2017 zijn wij gestart met BB kijkt in de keuken bij…

Deze maand zijn wij op bezoek bij Sophie van Genugten van Quatre Bras

 
Klik op de bon om uit te printen!! 
  

BB kijkt binnen bij Restaurant Quatre Bras met Sophie van Genugten

Wie is Sophie van Genugten?
Sophie is een gedreven jongedame, geboren en getogen in Best. Zij groeide op in de Vleut bij haar ouders, broer en zussen op de boerderij. Haar ouders hadden daar een varkensbedrijf. Sophie’s vader, Toon van Genugten, begint daarnaast ook een transportbedrijf en hij verkent de onroerend goed markt. Zo begint ook het horeca hoofdstuk voor Sophie.

Nadat zij middelbare school goed doorlopen heeft studeert ze verder aan de TIO in Eindhoven. Sophie kiest de richting Hotel- en Eventmanagement. Tijdens haar schooltijd is ze vaak te vinden bij Best Zoo waar zij graag vertoeft en een bijbaantje heeft. “Als je afwisselend werk zoekt met dieren en mensen moet je echt daar gaan werken, zo leuk!” vertelt Sophie ons tijdens het interview. Tijdens de TIO opleiding loopt Sophie stage bij de Rabobank in Best, daarna vertrekt ze voor een stage naar Kaapstad. Haar afstudeeropdracht voert ze uit bij Joop van den Ende – Stage Entertainment.

Restaurant Quatre Bras 
In 2011 neemt Toon van Genugten Restaurant Quatre Bras over.  Quatre Bras lag voordat de nieuwe A2 werd aangelegd, op een centraal punt langs de weg van Eindhoven naar Den Bosch. Het was toen een ontmoetingsplaats voor veel vrachtwagenchauffeurs. Na de realisatie van de A2 kreeg Quatre Bras een nieuw interieur. Tegenwoordig komen er veel zakenlieden lunchen en dineren.

Na het afronden van haar studie, maakt Sophie een reis van 3 maanden door Azië. In 2014 begint zij als gastvrouw in restaurant Quatre Bras. Vanaf 1 september 2017 is zij de nieuwe eigenaresse van Quatre Bras! Service en kwaliteit staan hoog in het vaandel. Als we vragen naar toekomstplannen dan antwoordt Sophie dat ze de gerechten en service nog beter wil maken dan ze nu al zijn. Het bieden van beleving en ervaring van de gasten met hele mooie kwalitatieve gerechten en wijnen.                   

Jaarlijks wordt het menu 4 keer aangepast met nieuwe gerechten. Ook hier laat Sophie zien ondernemend en maatschappelijk betrokken te zijn Van ieder besteld gerecht wordt er 1 euro gedoneerd aan het goede doel Little Leaders.

Voor meer interactie tussen ondernemers  is er op de  1e maandagochtend van de maand Open Coffee Best.  Elke donderdagochtend  komt een groep ondernemers samen om te netwerken tijdens de bijeenkomst Business Network International. En op maandag 18 december is een groot netwerkdiner van Netwerk Brabant. Daarnaast is Sophie altijd bezig met het verbinden met mensen en zullen er vast nog meer initiatieven volgen.

Volop mogelijkheden bij  Restaurant Quatre Bras dat dit jaar 65 jaar bestaat!

  • Restaurant is dagelijks geopend
  • Gezellig eten met vrienden en/of familie
  • Zakelijk lunchen/dineren/bijeenkomsten
  • Zalen voor evenementen/condoleances/bruiloften
  • Zakelijke meetings plannen
  • Ieder seizoen nieuwe menukaart
  • Terras in de zomermaanden
  • Gebruik van diervriendelijke producten – vegetarische gerechten

Kom ook genieten in restaurant Quatre Bras met de oktober actie: vanaf 1 oktober 2e lunch gratis op zaterdag en zondag met bovenstaande bon.
Graag van te voren reserveren.