Best is gelegen in Nationaal Landschap Het Groene Woud. Nationaal Landschap Het Groene Woud, in de stedendriehoek ’s-Hertogenbosch, Eindhoven en Tilburg, is van iedereen en voor iedereen. Het uitgestrekte gebied van Het Groene Woud biedt een honderdtal mogelijkheden voor een dagje weg. Het is er rustig en groen en de variatie aan natuur, landschap en cultuur is groot. Heerlijk om erop uit te trekken met het hele gezin, met de familie, lekker alleen of met z'n tweeën. Ga wandelen, fietsen, skaten, paardrijden, ballonvaren of zelfs kanoën. Iedere keer is er weer iets nieuws te ontdekken in Het Groene Woud. Het Groene Woud verrast en is altijd dichtbij, gewoon bij jou om de hoek!

Verken het gebied te voet of met de fiets

Het uitgestrekte gebied van Het Groene Woud biedt een honderdtal mogelijkheden voor een dagje weg. Het is er rustig en groen en de variatie aan natuur, landschap en cultuur is groot. Heerlijk om erop uit te trekken met het hele gezin, met de familie, lekker alleen of met z'n tweeën. Ga wandelen, fietsen, skaten, paardrijden, ballonvaren of zelfs kanoën. Iedere keer is er weer iets nieuws te ontdekken in Het Groene Woud.

Verken het gebied

Eeuwenoude cultuur en geschiedenis

Het Groene Woud is rijk aan cultuurhistorie. Wist je dat in de verschillende kernen nog veel kerken, kapellen, kloosters, boerderijen, torens, molens en bakhuisjes te vinden zijn? Ontdek de cultuur van Het Groene Woud door een bezoek aan een historisch erfgoed, musea of bezienswaardigheid. Tip: Ontdek de invloeden van de Romeinen in Het Groene Woud, de sporen zijn nog op vele plaatsen terug te vinden.

Ontdek cultuur en geschiedenis