Ga je voor sportief vandaag? Breng dan bijvoorbeeld een bezoekje aan één van de zwembaden of maak gebruik van het in Noord-Brabant uitgezette knooppuntennetwerk. Je stelt zelf heel gemakkelijk een mooie fiets-, wandel- of ruitertocht samen. Fijn om bij de hand te hebben bij een frisse neus wandeling of een stevige tocht.

Wandelroutenetwerk

Wandelen doe je in Het Groene Woud! Heb je zin in een lange afstandswandeling? Trek jouw stevige schoenen maar alvast uit de kast, met het wandelroutenetwerk Het Groene Woud bepaal jij zelf de afstand! Het wandelnetwerk Het Groene Woud telt 900 kilometer aan wandelpaden en wandelroutes. Het wandelnetwerk is onderdeel van Wandelnetwerk Brabant, dat wel 6700 kilometer aan wandelmogelijkheden biedt! Geen zin in een lange afstand? Dan maak je de route heel gemakkelijk wat korter! Bekijk hier de verschillende wandelroutes!

Fietsroutenetwerk

Ga je met de fiets op pad? Ook dan kun je gebruik maken van het knooppuntennetwerk! Speciaal voor de fietser is de fietsknooppuntenkaart ontwikkeld. Met dit netwerk beleef je de gevarieerde natuur en de cultuurhistorische kern(en) optimaal! Ga je voor een stevige fietstocht? Maak dan tussendoor eens een tussenstop bij dat lekkere cafétje of lunchtentje, deze vind je zowel in de natuur als in de kernen. Ga je voor een kleine tocht? Met de afstanden bij de hand stel je deze gemakkelijk samen. Bekijk hier de verschillende fietsroutes!

 

Wandel het Joe Mann-bospad

Ontdek de geschiedenis van Joe Mann en bewandel het Joe Mann-bospad. De route loopt dwars door de Nieuwe Heide en is een speciaal ontwikkeld op initiatief van het Gehandicapten Platform Best. Hierdoor is de route ook voor mindervaliden geschikt. Bij het Joe Mann Paviljoen - het kruispunt van de kleine en de grote route door het Joe Mann bosgebied - staat een bord met informatie over de route. Klik hier en download de Joe Mann route.

Het aanleggen van het bospad is mede mogelijk gemaakt door subsidie van de provincie Noord-Brabant.

Ontdek meer over Joe Mann

Leef je uit op het water

Waterskiën of wakeboarden: Voordat je het water op gaat, bekijk je eerst een introductiefilmpje bij de startplaats en word je persoonlijk door een instructeur begeleid. Binnen een half uurtje sta jij op de plank en heb je de grondbeginselen van het waterskiën al onder de knie! Het wakeboarden, de natte variant van snowboarden, vraagt om iets meer motoriek. Kun je al snowboarden of skateboarden? Dan pak jij het waarschijnlijk razendsnel op!
Cableskiën: Scheer over het water aan de cableskibaan! Met z'n tienen tegelijk ski je aan een sleeplift. Het parcours heeft vier 90 graden hoeken en is 800 meter lang. Weet je nog niet zo goed hoe het moet? No problem! Zonder extra kosten wordt er een training exact op jou afgestemd met het beste resultaat! Ook ideaal dus voor bijvoorbeeld kinderfeestjes.

Bezoek Cablepark Aquabest

De leukste actieve uitjes onderneem je in Best