Wandelen in Best

Genieten van bijzondere natuur, karakteristieke landschappen of mooie gebouwen in Best? Trek je wandelschoenen aan en ga eropuit! Of je nu een frisse neus wilt halen of een stevige tocht gaat maken, met onderstaande wandelroutes zit je zeker goed.

Speuren naar Edelherten

Met het populierenlandschap als achtertuin is het volop edelherten spotten rondom Best. Wil jij oog-in-oog komen te staan met de 'koning van Het Groene Woud?' Volg een van deze twee routes.

Verken het klompenpad

Volg de klompen, voel je thuis in een bijzonder landschap en ontdek de rijke geschiedenis waarin 'de klomp' de hoofdrol heeft gespeeld. Het klompenpad helpt je op weg!

Bospad De Vleut

Nieuwsgierig naar de geheimen van Nationaal Landschap Het Groene Woud? Ga dan op zoek naar de dieren van het Fantastisch Bospad De Vleut. De route is uiterlijk 1 juli 2020 gerealiseerd. 

Joe Mann-Bospad

Deze route loopt dwars door de Nieuwe Heide en is  op initiatief van het Gehandicapten Platform Best. Hierdoor is de route ook voor mindervaliden geschikt. Ontdek jij de geschiedenis van Joe Mann?

IVN wandelroute app

Maak kennis met Best en zijn mooie pareltjes door te wandelen met deze makkelijke app van IVN

Start bij de Best Bijzonder-informatiepunten - Je parkeert er eenvoudig, vindt er routefolders en informatie over de omgeving én je kunt er eten en drinken.