Ontdek de historie en cultuur van Best door een bezoek te brengen aan één van de vele musea, galerieën of bezienswaardigheden die Best biedt. Herbeleef de bevrijding in Bevrijdingsmuseum Bevrijdende Vleugels,  terug naar je kindertijd in het Speelgoedmuseum of ontmoet de Bestse molenaars die je vertellen hoe De Volharding nog haar tarwe en spelt maalt. Hou je van kunst? Dan kom je in Best ook zeker aan je trekken bij de verschillende galerieën en kerken.

Molen de Volharding

Deze molen wordt nog gerund door echte molenaars die de geschiedenis levendig houden. Na menig tegenwind en wederopbouw draaien de wieken op volle toeren waardoor er nog volop gemalen wordt. In de winkel zijn de producten te verkrijgen die door de molen gemaald zijn en waar je heerlijk brood en taart van kunt bakken. Er worden rondleidingen gegeven en je kunt de molen bezoeken op iedere zaterdag van 10.00 – 16.00 uur. Bij voldoende wind draaien de wieken en wordt er gemalen. Als de vlag uithangt is de molen open voor bezoek!

Openluchttheater Joemann

Het gehele jaar door zijn de bossen tussen Best en Son een oase voor mensen die rust en natuur zoeken. Vele wandel- fiets- en mountainbikepaden worden bezocht in dit natuurgebied. In de zomer zijn er wekelijks theatervoorstellingen van JethBest speciaal voor gezinnen met jonge kinderen! Kijk op www.jethbest.nl voor de speeldatums deze zomervakantie.

Ondergronds treinstation van Best

In 2016 loopt er 150 jaar een spoor door Best. Dat op zich is al een feestje, maar uniek was dat Best in 2002 een ondergronds spoor opende! Het ondergrondspoor in Best koppelt daarmee West-brabant aan Oost-Brabant.

Vernieuwd winkelcentrum aan het Dorpsplein

Wie nu door Best loopt kijkt zijn ogen uit! Op dit moment is het centrum autovrij en zijn er vele veranderingen aangebracht die het centrum bruisender heeft gemaakt. Tezamen met de terrasjes is het een gezellige ontmoetingsplek geworden voor jong en oud!

Ontdek de culturele highlights in en om Best - musea, historische plekken en galeries