Best is omringd door 5 natuurgebieden en ligt midden in Het Groene Woud. Alle 5 natuurgebieden hebben hun eigen eigenschappen van boomsoorten en dieren. Voor de echte natuurliefhebbers dus veel te bieden! Genieten van bijzondere natuur, karakteristieke landschappen of mooie gebouwen in Best en omgeving? Pak je fiets en trek eropuit! Of je nu een frisse neus wilt halen of een stevige tocht gaat maken, met onderstaande fietsroutes zit je zeker goed.

Aangeleverd door Desirée van Laarhoven.

Aangeleverd door Desirée van Laarhoven.

Rondje Best

Deze fietsroute van 43 kilometer voert je langs de highlights van Best en haar nabije omgeving. Spring op je fiets en trek eropuit!

© Expeditie Knapzak

Expeditie Knapzak

Ontdek het populieren landschap dat ooit is aangeplant voor de klompen- en luciferindustrie. Volg de knooppunten en fiets langs de historische populieren lanen, nieuwe aangeplante populieren bossen, meanderende beekjes, kangoeroes, koeien en heerlijke horecagelegenheden. Expeditie Knapzak is voor jong en oud een ervaring die je niet mag missen!

Monumentenroute

Altijd al meer willen weten over monumenten in en om Best? Fiets dan de Monumentenroute (18 km) van Erfgoedvereniging Dye van Best! Dompel jij jezelf onder in het verleden? 

Liberation Route

De Liberation Route Son & Breugel voert o.a. langs Best en vertelt het verhaal van Operatie Market Garden. Ontdek de sporen die de Tweede Wereldoorlog achterliet.

Wandelroutes in en rondom Best - Beleef actief de bijzondere natuur en highlights van Best

Bekijk onderstaande wandelroutes en maak je keus!