In het voorjaar van 2016 verhuisde Kunsthuys, voorheen Galerie de Kei, van Nuenen naar Best. Op een bijzondere locatie presenteert het Kunsthuys een groot aanbod aan moderne kunst. Kunsthuys aan de Sonseweg staat op het terrein van het Historia Park. In dit park vind je onder andere Restaurant Brasserie 't Boshuys net als de musea Bevrijdende Vleugels en Spelebos.

Het verhaal van de kunstenaar achter het kunstwerk vertel ik graag. Daarmee komt een schilderij of beeld nog meer tot leven.

Winny Muller, eigenaresse Kunsthuys

Kunst draagt bij aan een positief imago en uitstraling van een bedrijf

"Ondernemers kunnen kunst kopen, huren op huurkopen. We geven professioneel advies en klanten kunnen met een proefplaatsing kunstwerken vrijblijvend uitproberen zodat ze het kunstwerk kunnen kiezen dat het beste in hun omgeving past", vertelt Winny.

Door de enorme drukte sinds ’t Kunsthuys open is, hebben Britt Kinnegen, eigenaar van Living Art in ‘s-Hertogenbosch, en Winny Muller de handen ineen geslagen en gaan samen verder gaan onder de noemer Kunsthuys. Dit vieren ze met een geweldige nieuwe expositie. Nieuwe werken, nieuwe kunstenaars. De hele galerie wordt omgebouwd zodat ook de voorgaande bezoekers weer helemaal kunnen gaan genieten.

Kunst in je bedrijf levert meer op

Er kunnen verschillende redenen zijn waarom een bedrijf kunst koopt of huurt. Bijvoorbeeld om medewerkers in aanraking te brengen met kunst of om de creativiteit te verhogen. Winny: "Als een ondernemer geïnteresseerd is, ga ik op bezoek voor een uitgebreide intake en om te luisteren waar de behoeftes liggen. Ik steek veel tijd in dit voortraject want het is bepalend voor het verloop van de samenwerking. Wil je als onderneming transparantie uitstralen of wil je klanten juist met humor benaderen? Ben je een traditioneel bedrijf of juist heel vooruitstrevend. Dat moet terugkomen in de kunst die je ophangt of neerzet. Die vertaalslag maak ik in overleg met de klant. Op basis hiervan kom ik met een concreet voorstel van de kunstwerken en wat de kosten zijn. En natuurlijk hangen we de kunstwerken netjes op."

 

Buiten de openingstijden is Kunsthuys beschikbaar voor vergaderingen, netwerkbijeenkomsten trainingen of bedrijfspresentaties. De galerie heeft ook een prachtige keuken waar kookworkshops kunnen worden gehouden. Wil je met een groep een rondleiding met koffie en gebak of lunch? Alles is mogelijk. Kunsthuys, een plek waar jouw bijeenkomsten een succes worden!