De Scheeken - fotograaf Tom Olsa
Sorry, dit evenement is niet meer beschikbaar

Beleef-de-seizoenen-wandeling - herfst

Rondje in de Scheeken - herfst 

Voor deze wandeling gelden speciale voorwaarden:

Tussen de stedendriehoek Eindhoven, Tilburg en ’s-Hertogenbosch ligt het 7.500 ha. grote Het Groene Woud. Een deel ter gro…

Lees verder

Rondje in de Scheeken - herfst 

Voor deze wandeling gelden speciale voorwaarden:

Tussen de stedendriehoek Eindhoven, Tilburg en ’s-Hertogenbosch ligt het 7.500 ha. grote Het Groene Woud. Een deel ter grootte van 300 ha. vormt natuurgebied De Scheeken, dat ook wel een natte natuurparel wordt genoemd. Eiken werden in vroeger tijden gebruikt als begrenzing van eigendommen. Maar al snel werden populieren gangbaarder als markeringsboom. Vroeger bestond De Scheeken vooral uit nat elzenbroekbos. Later is het gebied ontgonnen om er grasland, graasgronden voor het vee en hooiland van te maken. Daardoor is het veranderd in een kleinschalig landschap voor diverse toepassingen en er stromen beekjes doorheen zoals de Groote Waterloop en de Berkenloop. Nu is de keuze gemaakt het voormalige elzenbroekbos weer terug te krijgen door vernatting van de populierenbossen. Het gebied is door de vochtige omstandigheden en de kalkrijke bodem ook uitermate geschikt voor slakken. Door de aanwezigheid van grove dennen-bos, zomereiken-berkenbos en vogelkers-essenbos zijn De Scheeken bijzonder vogelrijk.

Wandelend door de natuur de sfeer en kracht van de natuur zien, voelen en beleven, dit is het idee van de Beleef-de-seizoenen-wandelingen.
De wandelingen zijn gemiddeld 5-6 km. Ieder seizoen wandelen we hetzelfde ommetje.

Wil je de seizoenen beleven, wandel dan mee!

Lees minder

Contact

Adres:
Parkeerplaats Kanterseveldenweg/Vleutstraat
Kanterseveldenweg
5681 PA Best
Plan je route

Prijzen

  • € 2,50 Gratis voor IVN-Leden

Locatie