Kerststal De Vleut
Sorry, dit evenement is niet meer beschikbaar

Welkom bij Kerst in de Vleut

Centraal in de Vleut staat de grote Kerststal bij het Mariakapelletje met ook dit jaar weer een herberg. De kerststallenroute wordt ook weer georganiseerd en gaat dit jaar ook digitaal.

In de loop der jaren is de kerststal een traditie geworden, gestart in 1994, het uitdragen van de kerstgedachte …

Lees verder

Centraal in de Vleut staat de grote Kerststal bij het Mariakapelletje met ook dit jaar weer een herberg. De kerststallenroute wordt ook weer georganiseerd en gaat dit jaar ook digitaal.

In de loop der jaren is de kerststal een traditie geworden, gestart in 1994, het uitdragen van de kerstgedachte en de behoefte  iets te doen  voor buurtschap  “ de Vleut ”. De afgelopen jaren zijn er in en rondom de kerststal verschillende veranderingen geweest. Zo is in 2015 de stal en de verlichting helemaal vernieuwd en hebben we in 2016 een herberg kunnen bouwen en is er een informatiebord voor buiten gerealiseerd. Vorig jaar zijn de handen van de kerststalbeelden vernieuwd en is er bij de kapel een nieuwe splitlaag aangebracht zodat onze voeten in de winter ook droog blijven. Dit is allemaal mogelijk gemaakt door het buurtbudget. Dit jaar wordt er nog geklust aan de herberg zodat we daar de spullen beter in op kunnen bergen en luiken moeten er voor zorgen dat we iets meer uit de wind staan.

Dit jaar is de kerststal open van 15 december tot en met 6 januari 2019. De feestelijke officiële opening vindt plaats op zondag 16 december om 18.00 uur met een lampionnenoptocht door kinderen die vertrekt vanaf Best Zoo. Van de opbrengst van de knikengel en het branden van kaarsen in de Mariakapel wordt ook dit jaar weer een schenking gedaan voor het goede doel en dat zijn dit jaar Stichting Jarig Job en Stichting Leergeld Best eo.

De kinderen die tijdens de feestelijke opening aanwezig zijn mogen iets meenemen voor de kinderen die, samen met hun ouders, gebruik maken van de voedselbank. Dit kan zijn een pak koffie of thee, een pakje kerstsnoepjes of koekjes, kerstkransjes of iets anders lekkers om te snoepen tijdens de kerstdagen. Dit kan gedoneerd worden in de mand die bij de herberg staat.  Na de viering is er voor de kinderen warme chocolademelk, beschuit met muisjes, en voor de volwassenen een glaasje glühwein. De kerststal is iedere dag te bezichtigen van 9.00-22.00uur. Op eerste kerstdag zal er bij de kerststal tussen 14.00-17.00 uur, door een herder kerstverhalen worden verteld.  Ook dan is er warme chocolademelk en glühwein.

Ook al een traditie is de kerststallenroute en die wordt dit jaar al weer voor de 6e keer georganiseerd. Langs de 7 kilometer lange fiets- en wandelroute wordt door de aanwonenden een kerststal geplaatst die vanaf de straatkant te zien is. Vooral 's avonds is deze route erg sfeervol omdat de meeste kerststalletjes dan ook verlicht zijn. De afgelopen jaren hebben al vele honderden mensen deze route gewandeld en gefietst en genoten van een sfeervol De Vleut. De afgelopen jaren hebben we gemerkt dat de route-aanduiding niet altijd goed zichtbaar is. Om dit te verbeteren is een wandel-en fiets app in ontwikkeling die aansluit bij de ontwikkelingen van het Groene Woud en is te vinden via de app 'routes in het groene woud'. De route is ook te downloaden via www.vleutsehoeve.nl/kerstindevleut.

 

Nagenoeg iedere avond wordt er vanuit de Herberg de bezoekers iets warms te drinken aangeboden en is er ook een toiletvoorziening beschikbaar. We hopen weer vele mensen te verwelkomen in de Vleut!

Lees minder

Contact

Adres:
Vleutse Hoeve
Sint Oedenrodeseweg 23
5681 PH Best
Plan je route

Prijzen

  • Gratis

Locatie

Neem alvast een kijkje