Wandelen

Genieten van bijzondere natuur, karakteristieke landschappen of mooie gebouwen in Best? Trek dan je wandelschoenen aan en ga er op uit. In en om Best kun je uitstekend wandelen, of je nu een frisse neus wilt halen of een stevige tocht gaat maken. Op deze website en in de app vind je talrijke mooie wandelroutes. Zet je liever je eigen route uit? Dat kan via de wandelknooppunten uit het Wandelroutenetwerk. Veel plezier!

Start bij een informatiepunt

De Best Bijzonder-informatiepunten zijn ideale startplekken voor een mooie wandeltocht door het centrum, in het buitengebied en een van de natuurgebieden. Vanaf deze mooie, bijzondere locaties trek je er eenvoudig op uit. Je parkeert er gemakkelijk je auto of fiets én je kunt er een hapje eten of drinken. De Best Bijzonder-informatiepunten zijn te vinden bij De Vleut, het Joe Mann Paviljoen, ’t Boshuys, het Land van Bosch en het NS Station van Best.

Download de app

De wandelroutes van Best zijn opgenomen in de app ‘Routes in Het Groene Woud’. Met deze handzame app op je telefoon navigeer je over de juiste paden en wegen. Ze geeft bovendien extra informatie over bijzondere locaties langs de route. Download de app via de App Store/Playstore of scan een van onderstaande QR-codes.

QR-code Android   QR-code Apple

 

Wandel het Joe Mann-bospad

Ontdek de geschiedenis van Joe Mann en bewandel het Joe Mann-bospad. De route loopt dwars door de Nieuwe Heide en is een speciaal ontwikkeld op initiatief van het Gehandicapten Platform Best. Hierdoor is de route ook voor mindervaliden geschikt. Bij het Joe Mann Paviljoen - het kruispunt van de kleine en de grote route door het Joe Mann bosgebied - staat een bord met informatie over de route. Klik hier en download de Joe Mann route.

Het aanleggen van het bospad is mede mogelijk gemaakt door subsidie van de provincie Noord-Brabant.

Ontdek meer over Joe Mann

Alle wandelingen op een rij

De wandelmogelijkheden in Best zijn oeverloos. Kun je er geen genoeg van krijgen? Bekijk dan hier welke wandelingen er allemaal nog meer zijn. Heb je er een gevonden, download dan de bijbehorende route op deze website, bezoek een informatiepunt, stel zelf een route samen via het Wandelroutenetwerk of download de app Routes in Het Groene Woud. Heb je een opmerking over een van de routes of ideeën voor een nieuwe route? Laat het ons weten via info@bestbijzonder.com.